«Ракета прилетіла майже в готель», — свідчить виконавчий директор АУП Андрій Коваленко

06.10.2023  

Знімальна група португальського телеканалу RTP постраждала від обстрілу центру Харкова російськими ракетами сьогодні вранці. Журналісти не отримали поранень, але знищено автомобіль.

"Привалило рамою віконною, але я цілий. Всі ми цілі, але думав, що вже все…", — коментує для НСЖУ український продюсер португальської знімальної групи Андрій Коваленко, який є виконавчим директором Академії української преси.

АУП постійно допомагає міжнародним медіа працювати в Україні, НСЖУ надає для колег захиcне спорядження.

Загалом у планах журналістів RTP було відрядження на Донеччину на передову, по дорозі з Києва зупинилися у Харкові.

Сьогодні мали плани виїзду в село Гроза, де російська ракета учора забрала життя щонайменше 51 місцевого жителя.

"Ракета прилетіла майже в готель", — свідчить Андрій Коваленко.

Готель є дуже популярним серед журналістів, представників різноманітних міжнародних організацій, які приїжджають у відрядження до Харкова.

У НСЖУ вказують, що обстріли російськими ракетами готелів та закладів харчування, якими користуються журналісти у відрядженнях (готелі у Харкові та Запоріжжі, піцерія у Краматорську) — це свідома тактика окупантів, спрямована на залякування журналістів та представників цивільного сектору.

Національна спілка журналістів України висловлює повну солідарність Андрію Коваленку та португальським колегам і поінформує про новий воєнний злочин міжнародних партнерів.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right