Реформа освіти: поповнюємо арсенал знань разом!

27.09.2018  

Ви знаєте про можливості та перспективи освітньої реформи? Чи підозрюєте, що чекає на вчителів, учнів, батьків? У Тернополі 26-27 вересня 2018 року учасники семінару «Як зрозуміло писати про реформу освіти», мали змогу довідатися про всі тонкощі реформи для майбутньої інтерпретації своїм читачам.

Захід організований Академією української преси спільно з Національною спілкою журналістів України за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу при фінансуванні Міністерства закордонних справ Німеччини.

Отже, можемо зробити такі висновки щодо створення нового освітнього середовища:

  • зменшиться навчальне навантаження на учнів;
  • заучування навчального матеріалу зміниться на практичне застосування;
  • буде введена 12-річна школа;
  • збільшаться зарплати вчителів;
  • нові правила ЗНО та вступу до ВНЗ.

Як висвітлювати ці позиції у медіа розповідали медіаексперти під час своїх панелей.

Валерій Іванов — президент Академії української преси: «Наявність плюралізму, перевірених фактів, експертної думки — є базою професійного тексту».

Валерій Іванов

Андрій Юричко — медіатренер і журналіст, викладач кафедри періодичної преси КНУ імені Тараса Шевченка: «Аудиторія не приймає вибачень. Якщо ви подали недостовірну інформацію, очікуйте на втрату довіри з боку читача».

Андрій Юричко

Галина Титиш — керівник ГО «Смарт освіта», редактор-засновник «Українська правда. Життя»: «Освітня реформа — важлива тема. Докладіть зусиль, щоб в ній розібратися і попит на ваш матеріал буде завжди».

Галина Титиш

Разом з тим, в рамках семінару відбулася презентація книжки Фолькера Вольффа «Журналістика газет і журналів». Це сучасний підручник, що створений нещодавно, але вже витримав два видання в Німеччині. Досвідчений викладач, з великим практичним досвідом як у газетній, так і в журнальній журналістиці, Ф. Вольфф детально розповів і показав, як правильно використовувати матеріали різних жанрів та досягати ефектів у різних видах пресової журналістики. Переклад та видання здійснені за підтримки Фонду Фрідріха Науманна. Усі учасники семінару отримали примірник цього видання. 

Масштабний трирічний спільний проект Академії української преси та Фонду Фрідріха Науманна за Свободу (за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини) спрямований на підвищення рівня кваліфікації українських журналістів.

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland
За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right