Робота журналіста під час збройного конфлікту — це виклик суспільству і виклик перед суспільством!

05.12.2019  

Академія української преси за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера (Філія у Харкові) провела дводенний семінар «Журналістика конфліктів: стереотипи, лексика, акценти», під час якого було детально обговорено, як саме некомпетентність журналіста впливає на політику держави. Захід відбувся у Запоріжжі 27-28 листопада 2019 року.

Під час заходу президент Академії української преси Валерій Іванов пояснив, що правду про події на Сході знають лише очевидці, журналісти, військові: «З огляду на це, створюється підґрунтя для розповсюдження стереотипів, фейків. Їх обговорення та бажання завадити спричиняють «інформаційний шум», що відволікає аудиторію від більш важливих проблем і повідомлень. Тому професіоналізм журналістів у зоні збройного конфлікту має бути беззаперечним. Ми прагнемо донести до журналістів наскільки їх робота важлива».

Андрій Юричко, медіатренер та журналіст, викладач Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка наголосив: «Далеко не всі факти ми можемо перевірити самостійно, тому наше знання багато в чому базується на довірі до джерел. Джерело вважається надійним, якщо журналіст працює за стандартами та не порушую етичні норми. Медіа, які шанують свою репутацію, ніколи не стануть ризикувати, публікуючи спаплюжену інформацію та джинсу».

«Медіа несе репутаційну відповідальність перед своєю аудиторією за надані факти, за їх точність, достовірність, повноту відомостей, які входять у журналістський матеріал, — зазначає Володимир Мостовий, фундатор Комісії з журналістської етики, засновник газети «Дзеркало тижня», — За надання сумнівних даних редакція може втратити читачів, зазнати фінансових збитків і навіть відповідати перед законом».

Захід організований Академією української преси за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні (Філія у Харкові)

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right