Специфіка висвітлення журналістами сфери культури

04.09.2018  

31 серпня – 2 вересня відбувся тренінг «Якісна журналістика у сфері культури: Як писати про культуру доступно — німецька опера у Сєвєродонецьку». Організатором є Академія української преси за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні (офіс у Харкові).

Для учасників була передбачена можливість підвищити рівень журналістської майстерності у сфері культури. Медіаексперти розповіли про теоретичну базу та надали інструменти для практичного втілення знань. Журналісти відвідали славнозвісну оперу В.А. Моцарта «Дон Жуан», перед цим у них було досить часу поспілкуватися з режисерами та виконавцями.

Керівник Харківського відділення Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Тім Петерс під час вручення сертифікатів зауважив: «Для міста Сєвєродонецька тема культури має особливе значення, враховуючи, що місто знаходиться недалеко від лінія розмежування, тому цю подію сміливо можна вважати частиною політики».

Президент Академії української преси Валерій Іванов розповів чому суспільство потребує якісної журналістики: «Якщо демократичне суспільство хоче нормально функціонувати, йому потрібні журналісти, що багато вміють, багато знають і гостро усвідомлюють свою відповідальність».

В ході теоретичного блоку медіатренер, викладач Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Андрій Юричко зазначив, що заголовки матеріалів читають удвічі більше, ніж сам текст: «Заголовок має бути зрозумілим та містити чіткий вираз, має викликати інтерес, не повинен спотворювати текст».

Український кінокритик, кінознавець, кіносценарист, екс-голова Національної спілки кінематографістів України, лауреат Державної премії України ім. О. Довженка (2018) Сергій Тримбач розказав учасникам як завоювати прихильність читачів: «Уникайте задовгих слів та непрозорих речень, застосовуйте прості мовні засоби».

Захід організований Академією української преси за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right