Старт проекту «Регіональна антикорупційна мережа»

22.01.2018  

В Україні стартував новий проект з профілактики та протидії корупції «Регіональна антикорупційна мережа» (RAN)

Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні (EUACI) надає фінансову підтримку проекту. Це є найбільшою програмною підтримкою зі сторони ЄС у сфері боротьби з корупцією.

Імплементацією ініціативи займається Данська агенція з міжнародного розвитку (DANIDA). Бюджет проекту на три роки складає 15,84 млн. євро. Очільник EUACI Ека Ткешелашвілі повідомила: «Однією з сфер  діяльності проекту є надання грантової допомоги для громадських організацій, які висвітлюють питання корупції в Україні. «Регіональна антикорупційна мережа» —  є одним із шести проектів підтримки, що були відібрані на першому грантовому конкурсі. Загалом на конкурс було подано більше 80 проектів. В рамках нашої діяльності ми підтримуємо журналістів-розслідувачів, у тому числі регіональних. Також новостворені антикорупційні органи та парламентський антикорупційний комітет. Ми будемо впроваджувати антикорупційні ініціативи в шести пілотних містах України».

Керівник проекту Лариса Вербицька під час брифінгу 18 січня розповіла на що спрямований проект та зазначила його цілі: «Проект спрямований на спільні навчання для органів місцевого самоврядування, бізнесу та громадських активістів навичкам виявлення та запобігання корупції, апробацію отриманого інструментарію в своїх регіонах, обмін досвідом між регіонами та поширення кращих практик по всій Україні»

Виконавчий директор АУП Андрій Коваленко у ході заходу підкреслив наступне: «Створення «Регіональної антикорупційної мережі», навчання в рамках проекту і участь у реалізації певних кроків в своїх регіонах дасть нам якісно новий рівень журналістики з цієї тематики».

На сьогодні до проекту «Регіональна антикорупційна мережа» вже долучилися 16 партнерів. Академія української преси також є безпосереднім інформаційним партнером.  Вітаємо колег зі стартом!

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right