Створюємо свій відеоблог разом

13.11.2020  

12-13 листопада відбувся вебінар «Як створити і розкрутити свій відеоблог». Організатор – Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу та Національної спілки журналістів України. 

У зв’язку з переходом до онлайн-середовища, майже кожен став замислюватися над створенням власного відеоблогу, але не всі знають як правильно його створити, а тим паче розкрутити. На вебінарі ми розібралися з основними тенденціями влогінгу-2020 і основними принципами привертання уваги. А також навчилися, як оформити блог, щоб на нього звернули увагу, і як визначитися з тематикою. 

Тренери вчили орієнтуватися на власну аудиторію, робити свій блог унікальним, створювати план роботи, а також розкрили таке поняття як «самоцензура для блогера».

Президент Академії української преси Валерій Іванов зазначив: «Перший млинець виявився не комом. Досвідчені практики Марія та Андрій передавали конкретні навички створення та розкрутки блогів».

Співзасновниця продакшн студії, редактор «Подробиці» на ТК «Інтер», шеф-редактор ТК «Наш» Марія Литвинова доповнила: «Кумедні та неякісні ролики колись підірвали мережу та змусили людей забути про телевізори і перейти в онлайн-простір. Однак те, що колись дало змогу проявити себе, сьогодні вимагає набагато більше. Думаєте, хто не встиг – той запізнився? Зовсім ні, просто з хаотичного простору ми підійшли до окремого ринку зі своїми стратегіями. Аналіз конкурентів та алгоритмів медіаплатформ дають змогу зрозуміти, яким чином рухатись та просувати свої ідеї».

Медіатренер,кандидат філологічних наук, викладач КНУ імені Тараса Шевченка Андрій Юричко відмітив: «Сьогодні ведення блогу перетворилося із хобі на професійне працевлаштування. А це означає, що мають змінитися і підходи: оформлення каналу, візитівка, графік виходу. Ми не говоримо, що це легко і доступно, але пояснюємо як ефекту охоплення можна досягнути простими кроками».

 Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right