Телеграм: як працювати сучасному журналісту в популярному месенджері

14.05.2021  

13-14 травня 2021 року пройшов вебінар «Як примусити телеграм-канали працювати на нас». Організувала захід Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу. 

Своїми знаннями з учасниками вебінару поділилися:

  • президент Академії української преси, доктор філологічних наук, професор Валерій Іванов; 
  • медіатренер, журналіст, доцент Національного університету «Острозька академія» Сергій Штурхецький; 
  • медіаекспертка, кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент Марія Зубарєва. 

Сучасна молодь не уявляє свого життя без таких месенджерів як телеграм. Але не всі знають і вміють заробляти на телеграм-каналах. Протягом двох днів учасники вебінару: 

  • розбиралися що таке телеграм-канал і як з ним працювати; 
  • вчилися аналізувати телеграм-канали; 
  • конструювали телегра-бота й тощо. 

Валерій Іванов зауважив: «Телеграм-канали є популярними засобами передачі інформації, тому робота з ними потрібна журналістам».  

Сергій Штурхецький зазначив: «Можна (і варто) дуже багато говорити про "темні" сторони Телеграм, які виникають із його анонімності та "любові до свободи слова". Але можна використовувати великий потенціал цієї платформи для просування цікавих ідей та освітніх проєктів. Приємно, що вже під час тренінгу учасники та учасниці створили власні Телеграм-канали, які присвячені освіті, популяризації місцевого туризму тощо».  

Марія Зубарєва прокоментувала: «Телеграм - це симулятор дійсності, ілюзія залученості та причетності до чогось такого, що може дістатися лише обраним. Інформація, що поступає через Телеграм до реципієнта, справляє враження, що це особисте послання, тому в нього легко вірити. Ось чому так важливо розуміти приховані механізми та розвивати критичне мислення».

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

 

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right