The next level після відео з мінімальним сюжетом

04.11.2020  

8-9 жовтня 2020 року відбувся вебсемінар «Сторітелінг 2.0: креативний сценарій від А до Я». Організатор Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу. Це розширена тематика сторітелінгу, більш складна форма оповіді. Тренери заходу розповіли про все просто, доступно, наочно і так, що учасники самі все змогли повторити.  

Президент Академії української преси Валерій Іванов зазначив: «Коли шукаєш сторітелінг у вікіпедії, вона переадресовує на статтю про процес оповідання. Сторітелінг – це дійсно оповідь. Для нас це незвично, фактично новий жанр. Але зараз люди значно краще сприймають такі історії, ніж звичні нариси та зарисовки. Сторітелінг будується за своїми, оригінальними законами. Про це ми і вели мову. І дуже сподіваємося, що учасники використають знання і навички, набуті на семінарі у власній діяльності».

Медіатренерка, менторка, тренерка та продюсерка Жанна Кузнецова доповнила: «Сторітелінг 2.0 – це просунута версія тренінгу про сторітелінг. Для тих, хто вже розібрався, що в історії має бути конфлікт і протилежні сторони цього конфлікту мають зіткнутися. Але ось про сторони… Хто вони? Хто такі герої? Які вони бувають? Чи можна їх поділити за типами? Герой – головний рушій історії, сама така підтема цього тренінгу. Розбирали різні образи, які створюють блогери, розбирали героїв, яких створюють професійні сценаристи в Голівуді та для Нетфліксу. Вчилися створювати арку героя ще до написання історії, визначилися з поняттями протагоністів і антагоністів і тут же зрозуміли, що зараз у тренді антигерой. Заглибились навіть у такі зарості сценарної майстерності, як горизонтальні та вертикальні історії, які зараз є основою в побудові і розвитку власного блогу або написанні серіалу».  

Контент мейкер та продюсер соцмереж Сергій Сєднєв зауважив: «Контент створений за сценарієм, завжди буде мати перевагу в соціальних мережах».

 Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right