THIS IS ВИБОРИ: фокус на журналістські стандарти

22.04.2019  

Вибори стали причиною інформаційного передозу українського суспільства. Тема обрання головнокомандуючого країни заполонила собою всі можливі комунікаційні осередки. Щоб не дати журналістам втратити найголовніші складові професійної роботи: неупередженість, точність, перевірені дані, Академія української преси за підтримки Фонду Конрада Аденауера (Філія у Харкові) провела дводенний семінар «Як висвітлювати вибори: інформування, аналіз та прогнози» 18-19 квітня 2019 року у Дніпрі.

«Фонд Конрада Адеануера прекрасно розуміє весь перебіг подій, і хоче максимально допомогти Україні пройти всю цю трансформацію, – сказав керівник Харківського відділення Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Тім Петерс, – Журналісти, в силу своєї діяльності, безпосередньо впливають на аудиторію, і саме задля цього ми зібралися з Вами на семінарі, щоб покращити фахові знання».

Президент Академії української преси Валерій Іванов підтримав колегу та багаторічного партнера, зауваживши, що стандартизована робота журналіста є не тільки європейською моделлю функціонування медіа, а і його власною безпекою: «Коли журналіст працює у відповідності до законних та етичних норм, йому дуже складно висунути претензії та звинуватити у будь-чому».

«Семінар в Дніпрі був насичений не тільки для учасників, а і для самих спікерів. Окрім тематичних кейсів, що були зазначені в програмі, ми обговорювали латентні прийоми впливу політиків, якими вони керуються у передвиборчій гонці. Поговорили також про те, як журналісту поводити себе в соцмережах», — відзначив Сергій Чернявський, тренер та консультант для видавництв і профільних організацій в Україні, Білорусії, Казахстані, член ради директорів Української асоціації видавців періодичної преси.

Медіатренер, викладач Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Андрій Юричко зауважив, що політична журналістика реально починає себе проявляти лише при послідовній, періодичній появі матеріалів, які інформують та аналізують: «Участь журналіста в політичних кампаніях чи партіях суттєво підірве довіру аудиторії, навіть за умови, що журналіст вважатиме, що він продовжує роботу об'єктивно і неупереджено», — сказав експерт.

Захід організований Академією української преси за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right