У Маріуполі відбувся семінар “Як писати про адміністративну реформу та децентралізацію”

23.09.2016  

22 – 23 вересня 2016 року в Маріупольському державному університеті відбувся семінар “Як писати про адміністративну реформу та децентралізацію”. Учасники – 40 журналістів місцевих ЗМІ, студенти-журналісти та викладачі.

Про систему публічної влади в Україні та місце її роль в місцевому самоврядуванні, особливості проведення адміністративно-територіальної реформи в Україні розповідав провідний експерт з питань адмінреформи та децентралізації Віталій Загайний, голова неурядової організації Центр громадських ініціатив.

Андрій Юричко, медіатренер АУП та Валерій Іванов, президент АУП на практичних прикладах пояснювали учасникам, кого саме і як стосується тематика місцевого самоврядування і адміністративної реформи в засобах масової інформації. Навчали учасників сучасним форматам подачі інформації в інтернеті, як зацікавити читача, розглядали основні принципи оформлення текстів. Пояснювали які сааме інструменти застосовуються для створення сучасного онлайн-контенту (інтерактивна інфографіка, тайм лайни, інтерактивні карти).

Як зазначила одна з учасниць тренінгу Дарина Іванютенко, журналіст газети «Експрес»: «Тема семінару є дуже актуальною. Дуже сподобалась прикладовість матеріалу, практичність, обізнаність лекторів та відсутність суб’єктивізму у висловлюванні думок».

Захід організувала Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу (за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини).

 

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right