У Рівному відбулася презентація нового видання АУП «Журналістика: що треба знати та вміти» Геннінга Носке

22.03.2017  

22 березня 2017 року в Рівному, в конференц-залі готелю «Мир» відбулася презентація нового видання – книжки для читання та підручника «Журналістика: що треба знати та вміти» Геннінга Носке. Це 19 перекладне видання з німецької мови в рамках Бібліотеки масової комунікації та медіаграмотності Академії української преси.  

Учасниками заходу були керівник відділу преси Посольства Федеративної Республіки Німеччина Матіас Конрад, співробітниця відділу преси Посольства Федеративної Республіки Німеччина Ірина Кузьменко та президент Академії української преси Валерій Іванов.

Валерій Іванов, Мартіас Конрад, Ірина Кузьменко (зліва направо)

Геннінг Носке назвав свою роботу «Журналістика: що треба знати та вміти» книжкою для читання та підручником. На перший погляд, дивне поєднання. Підручник має дати узагальнене та унормоване знання з певної дисципліни, а книжка для читання – додаткові приклади, ілюстрації. Але Г. Носке впорався з амбітним завданням. Його робота являє собою поєднання основних засад журналістської діяльності, підкріплених численними практичними прикладами. Особливу значущість має те, що автор не є професійним науковцем чи викладачем, він практик, який вирішив допомогти початківцям обрати правильний шлях у журналістиці.

«Книга для читання та підручник» Геннінга Носке являє собою іншу книжку про журналістику; вона створена на основі буднів та у буднях редакційної роботи успішним редактором, котрий здобув численні премії. Тут втілений досвід, що по-справжньому необхідний та важливий для журналістів. Носке уникає теоретичної «вежі зі слонової кістки»: він пише про те, як насправді працює редакція та як редакція має працювати в ідеалі» – говорить у вступному слові Пауль-Йозеф Рауе.

Книжка для читання та підручник Геннінга Носке «Журналістика: що треба знати та вміти» буде цікавою як для практикуючих журналістів (особливо, початківців), так і для тих, хто тільки навчається або збирається навчатися журналістиці.

Замовити видання можна звернувшись за електронною адресою: info@aup.com.ua  

Підготовка та друк видання здійснені за підтримки Федеративної Республіки Німеччина

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right