Валерій Іванов, президент АУП долучився до онлайн-заходу «Інформаційна гігієна в умовах війни. Основи етичного спілкування з ветеранами/ветеранками»

05.03.2024  

Валерій Іванов, президент АУП долучився до онлайн-заходу «Інформаційна гігієна в умовах війни. Основи етичного спілкування з ветеранами/ветеранками», який організований Всеукраїнською програмою ментального здоров’я в Полтавській області. 

5 березня 2024 року Валерій Іванов розповів журналістам Полтавщини про професійні стандарти та етичні норми діяльності журналістів під час війни. 

Він наголосив, що АУП інтенсивно просуває інформаційну грамотність і  допомагає журналістам урівноважувати психологічний стан. 

«З початку війни ми провели 673 заходи у різних форматах, які відвідало понад 100 000 тис осіб. Створили нові курси, майданчики та проєкти, де освітяни, і в тому числі журналісти, можуть отримати матеріали та ресурси для популяризації критичного мислення й інформаційної гігієни. Для журналістів у нас є окремий проєкт, присвячений моральному і фізичному відновленню», — сказав Валерій Іванов.

На думку організаторів, питання інформаційної гігієни та дотримання журналістської етики є вкрай актуальним в умовах війни, оскільки впливає не лише на якість журналістського матеріалу, а й на безпеку та добробут суспільства. Ці виклики й спонукали Всеукраїнську програму ментального здоров’я в Полтавській області обговорити ключові моменти у колі працівників ЗМІ. 

 

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right