Валерій Іванов: Йде війна і дуже важливо, щоб світ знав про те, що відбувається в Україні

13.11.2023  


- Йде війна і дуже важливо, щоб світ знав про те, що відбувається в Україні, і щоб українці знали те, що відбувається на фронті. І тут велика роль пресофіцерів, - так прокоментував зустріч студентів Навчально наукового інституту журналістики з пресофіцером, керівником пресцентру Сухопутних військ України Іллею Євлашем професор, президент АУП Валерій Іванов. - Сьогодні наша зустріч з непересічною особою, журналістом за фахом, який працював журналістом, потім став пресофіцером. Зараз очолює пресцентр сухопутних військ України. Це людина, про яку особисто я багато чув позитивного, що він дійсно допомагає журналістам, робить їхню роботу легше і ефективніше. І, звичайно, це дуже добре, що наші студенти спілкуються з такими людьми.

- Знаєте, можна сто разів щось подивитися, послухати, але коли ти маєш можливість до цього доторкнутися, на власні очі побачити і почути інформацію від живого свідка, від особи, яка до цього доторкнулася, яка стала одним із натхненниками ідеї «Привиду Києва», наприклад. Це надзвичайно корисно для наших студентів, - сказав заступник директора з науково-педагогічної роботи НН ІЖ Євген Цимбаленко.


- Я вважаю, що такі заходи дуже важливі для студентів Начальної наукового інституту журналістики, тому що ми маємо показувати людям, як працювати практично в дуже важких умовах, - поділилася асистентка кафедри реклами та зв'язків з громадськістю НН ІЖ Катерина Соколова. - Дуже часто люди не розуміють, що їхати на прифронтові міста і знімати там матеріали – це насправді дуже важка праця. І потрібно розуміти, що можна показувати, що не можна показувати, в кого брати коментарі, в кого не брати коментарі. Потрібно знати людей, які вас будуть супроводжувати, потрібно мати захист, потрібно розуміти, як елементарно поводитися в таких ситуаціях, коли вам потрібно надати комусь допомогу.
І я дуже рада, що сьогодні ми мали змогу поспілкуватися з людиною, яка щодня з цим зіштовхується, і що студенти змогли поставити запитання. Я вважаю, що це їм знадобиться в їхній подальшій праці. Тим більше, що війна ще не закінчилася, і ми маємо всіма способами, можливими, забезпечувати комунікаційну безпеку нашої держави і максимально розпосюджувати інформацію про те, що відбувається в Україні

- Загалом, захід дуже класний, - відзначив начальник пресслужби Командування Сухопутних військ ЗСУ Ілля Євлаш. - Я вважаю, що такі заходи взагалі потрібні, оскільки така нагода поспілкуватися з молоддю, пояснити їм, особливо молодим фахівцям, які навчаються саме на цю професію, це дуже важливо. І розуміння того, з чим доводиться працювати пресофіцерам або журналістам, які знаходяться в зоні бойових дій, це надзвичайно важливо, оскільки вони отримують під час таких заходів з практиками безпосередньо лише ту інформацію, яка дійсно їм знадобиться, яку вони зможуть використовувати ефективно під час своєї роботи.
І звичайно, що де хто вагається, він може зробити вибір, чи підходить воно йому, чи не підходить, чи можливо варто змінити якісь акценти. Тому взагалі захід відбувся дуже чудовий і дуже цікаво. Я дивився по аудиторії, всім було надзвичайно цікаво. Мені було надзвичайно приємно просто працювати з такими людьми, своїми колегами, молодшими. Але ми робимо одну справу і наша основна ціль – це перемога.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right