Відчиняємо двері до антитіл інфомедійних володінь

07.04.2021  

5-7 квітня 2021 року пройшов авторський онлайн-тренінг «Digital trainer: антитіла до інфодемії». Організувала захід Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу. 

Тренерками заходу були Тетяна Іванова, медіаексперта, докторка педагогічних наук, професорка, медіа та бізнестренерка, авторка численних підручників, посібників,  монографій, методичних рекомендацій з проблем формування  медіаграмотності та освіти дорослих та Світлана Ізбаш, медіатренерка, кандидатка педагогічних наук, доцентка, дослідниця андрагогічних принципів онлайн-навчання дорослих, розробниця багатьох вправ з медіаграмотності на цифрових онлайн ресурсах. 

Учасникам вебінару так сподобався захід, що Наталія Пономаренко навіть написала вірш: 

На тренінгу, як у скарбниці, черпаєм

Досвід, знання сучасних поколінь.

Адже вони нам двері відчиняють,

До антитіл інфомедійних володінь.

Світ заповнюють фейки все нові й нові,

Заполоняють наші інформбульбашки.

А ми впевнено йдемо на зустрічі суперові

До Тетяни Tatyana Ivanova та Світлани Світлана Ізбаш на здибанки.

І сховавшись від світу мирського,

Міркували в команді тренерів,

Вмотивовані силою слова

Розробляли вправи до МІГ-онлайн модулів!

Тихо тихо, на жаль, стоп марафон.

Повертаюсь до роботи - це був Не сон!

Уявляю світ без фейків, лукавих слiв.

І чистий розум замість голів.

Усе буде медіа!

Валерій Іванов зауважив: «Ми продовжуємо дуже вдалий цикл тренінгів, присвячений інтерактивним інструменам формування критичного мислення».

Тетяна Іванова поділилася думками: «».

Світлана Ізбаш відзначила: «Досвід проведення тренігів підказує, що ефективною виявляється дотренінгова підготовка до використання платформи Miro, набуття первинних умінь роботи, зокрема, реєстрація, створення карток для відповідей, робота з об'єктами, редагування тексту, перехід за гіперпосиланням з Miro у додатковий ресурс. Для цього нами організований випробувальний майданчик Miro на якому розташували самовчитель для набуття навичок вільного використання інструментів Miro. Унікальність навчання полягає в тому, що платформа Miro відкриває нову якість сприйняття навчального матеріалу шляхом організації комунікативної взаємодії учасників між собою, а також учасників і тренерів в режимі реального часу, а зміст цього процесу визначають самі учасники (а не тренер!), занурюючись у віртуальну освітню реальність для спільного виконання підготовлених тренером завдань. Такий освітній процес називається ВІРТУАЛЬНЕ НАВЧАННЯ».

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

 

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right