Відеоблоги: щирість і природність зараз у моді

23.09.2019  

19-20 вересня 2019 року Академія української преси разом з Національною спілкою журналістів України та за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за свободу відвідали з черговим семінаром «Відеоблогінг: між популізмом і журналістськими стандартами. Як створити унікальний контент» місто Черкаси.

Учасники тренінгу спробували стати новітніми блогерами відповідно до останніх тенденцій мережі, розібралися у видах постів, ознайомилися з прикладами успішного тексту під публікаціями. Крім того, обговорювали, як краще оформлювати канал або профіль, як спілкуватися з аудиторією та як успішно просувати свій продукт.

Теоретична основа семінару була вдало розбавлена практичними вправами. Впродовж двох днів тренери навчили учасників цікаво і захоплююче починати свої історії, відрізняти пропаганду від інфотейнменту. Президент Академії української преси Валерій Іванов відзначив: «Звичайно, блогінг не має таких жорстких стандартів, як професійна журналістика, аде будь-яка добросовістна людина має утримуватися від фейків та пропаганди».

«Знаєте, чому люди дивляться блогерів? Тому що вони знімають! Природність та щира подача інформації — ось головний тренд Інстаграму 2020 року» — переконаний продюсер цифрового контенту, керівник діяльності з відеовиробництва Сергій Сєднєв.

Думку колеги розділяє і медіатренер, кандидат філологічних наук, викладач КНУ імені Тараса Шевченка Андрій Юричко: «Блог — це, по суті, персональне звернення до аудиторії. Тому, вітання тут не менш важливе, ніж прощання. Якщо хочете щось сказати — пишіть. Але пишіть структуровано, правильно. Форма тексту рівноцінна унікальності контенту».

Масштабний трирічний спільний проект Академії української преси та Фонду Фрідріха Науманна за Свободу (за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини) спрямований на підвищення рівня кваліфікації українських журналістів.

 Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина


 

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right