Академія української преси стала учасником найбільшого медіафоруму Центральної Азії: розширюємо межі можливого

24.09.2019  

«Журналістика має значення», — під таким девізом в Душанбе пройшов перший медіафестиваль #MediaCampFest в центральній Азії. У якості спікера фестивалю виступила медіаексперт Академії української преси Іванова Тетяна Вікторівна з темою: «Small talk про медіаграмотність: наважуйся знати».

Формат спічу Тетяна Іванова вибрала незвичайний для такої кількості учасників (а їх у залі було близько 200 чоловік). У формі ділової гри «Журналістське розслідування «Секрет Джованні»» учасники з першої хвилини занурилися у середовище медіаграмотності.

Відсканувавши QR-код, вони вийшли на умови завдання, яке полягало в тому, щоб використовувати різні шматочки інформації і визначити, у чому ж полягав секрет Джованні. Для того, щоб це вдалося, потрібно було використовувати навички пошуку інформації, а також її аналізу та обробки. Ну, а яка ж медіаграмотність без фактчекінгу! Тетяна Іванова запропонувала учасникам по фотографіям визначити місто, у якому жив Джованні.

Використовуючи навички спостережливості, логіки та аналізу, без використання комп'ютерних інструментів фактчекінгу, учасники захоплено відгадували, що ж за місто!

Кожна команда абсолютно правильно визначила, що такими містами стали Душанбе, Бішкек, Алмата і наш рідний Київ. Звичайно, після такого інтелектуального енерджайзера набагато легше і зрозуміліше говорити про актуальність медіаграмотності, про роль журналістики в інформаційному світі, а також про культуру медіаспоживання. Слід додати, що організатором фестивалю виступило центральноазійське представництво організації Internews. Також в ньому взяли участь учасники та спікери з Росії, Литви, України, Казахстану, Туркменістану, Киргизстану, Узбекистану і Таджикистану.

Залишаємо посилання на сам медіафестиваль>>> та посилання на підсумковий звіт по заходу>>>

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right