Як працювати журналісту під час відкритих протистоянь

21.12.2018  

Питання щодо стандартів роботи журналіста завжди було і є полемічним. Це і не дивно, адже точаться палкі дискусії стосовно переліку принципів, яких має дотримуватися журналіст під час своєї діяльності.

Безпрограшну схему того, як не нашкодити суспільству, а професійно задовольняти його потреби розкрила Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу 20-21 грудня у Чернігові під час тренінгу "Світові стандарти журналістики (в умовах збройних конфліктів)".

Що робить честь журналісту, що налічує список обов’язків, який він має перелік прав, як не зрадити собі та не втратити найголовніше — довіру читача. Про це і не тільки говорили медіаексперти семінару «Світові стандарти журналістики (в умовах збройних конфліктів)».

Володимир Мостовий

«Якщо зникла довіра до медіа — це пряма демонстрація поганої роботи журналіста. Інформація із зони конфлікту має перевірятися максимальну кількість разів та у найбільш авторитетних джерелах. Так, це забирає значну частину часу, але вдячність аудиторії того варта», — засновник суспільно-політичного тижневика «Дзеркало тижня», екс-голова Комісії з журналістської етики Володимир Мостовий 

Валерій Іванов

«Аудиторія має знати, що відбувається по обидві сторони барикад. Коли ви збираєте, оброблюєте та поширюєте інформацію, залиште патріотизм, ідеологічні переконання тощо. Тоді ваша журналістська модель поведінки була не гірша за європейську», — президент Академії української преси Валерій Іванов.

Олексій Погорелов

«Чітко розділяйте факти від коментарів, суджень, переконань. У конфлікті обидві сторони впевнені у своїй правоті, і тому будь-якими способами готові це доводити. Не губіться у домислі та реальності»,  президент Української асоціації медіа бізнесу, член Комісії з журналістської етики, член Ради директорів голів асоціацій-членів Всесвітньої асоціації видавців газет та новин WAN-IFRA, модератор, тренер, коуч Олексій Погорелов.

Масштабний трирічний спільний проект Академії української преси та Фонду Фрідріха Науманна за Свободу (за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини) спрямований на підвищення рівня кваліфікації українських журналістів.

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right