"Якщо люди бачать, що гроші громади не розкрадаються, то всі конфлікти припиняються" - Євгенія Генова

10.11.2017  

8-10 листопада 2017 року в Одесі відбулася Медіашкола децентралізації для регіональних журналістів. 

Захід організувала Академія української преси за сприяння Програми «ULEAD з Європою», що реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Шведським агентством з питань міжнародного співробітництва і розвитку (Sida) за інформаційної підтримки Національної спілки журналістів України. Проект спрямований на підвищення якості фахового висвітлення реформи децентралізації в Україні. Навчання проходило під керівництвом провідних експертів та тренерів – Лілія Атнажевої та Сергія Чернявського

Протягом трьох днів 16-ть учасників ознайомилися з етапами та цілями реформи, проаналізували питання, які б цікавили п’ять ключових аудиторій (пенсіонери, службовці та чиновники, молодь та громадські активісти, підприємці та фермери, домогосподарки та домогосподарі). Інтерактивний метод проведення тренінгу та використання різних ігрових та медіаформатів викликало ще більший інтерес до теми децентралізації. 

У рамках заходу учасники під час прес-конференції поспілкувалися з експертом Одеського центру розвитку місцевого самоврядування Євгенією Геновою, яка поділилася планами на майбутнє: "Працюємо над створенням проектів у чотирьох об'єднаних громадах... є окремий експерт, який активно веде роботу в цьому напрямі. Іде процес створення громад в різних районах. Багато залежить від лідера громади. Він розуміє, що потрібно реалізувати кошти, провести роботи щодо інвентаризації, тощо. Якщо люди бачать, що гроші громади не розкрадаються, то всі конфлікти припиняються".

У рамках Медіашколи децентралізації для регіональних журналістів провели вікторину від ULEAD ЦНАП переможцем якої у Одесі став Володимир Пошва (Volodymyr Poshva), який дав 4 правильні відповіді на 6 запитань вікторини.

Володимир Пошва, переможець вікторини

По завершенню Медіашколи, журналісти-учасники підготували матеріали, що висвітлюють особливості реформи децентралізації в громадах області, для публікації в місцевій пресі та в збірнику Академії української преси «Децентралізація в Україні».

За підтримки:

U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку – програма, яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Підтримує створення прозорої і підзвітної багаторівневої системи управління, яка реагуватиме на потреби громадян.

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right