Актуальна ситуація навколо медичної реформи

24.09.2018  

Академія української преси спільно з Національною спілкою журналістів за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу при фінансуванні Міністерства закордонних справ Німеччини провела семінар «Як зрозуміло писати про медичну реформу». Захід відбувся 20-21 вересня у Черкасах.

Семінар, цільовою аудиторію якого були журналісти та студенти-журналісти, передбачав для них можливість дізнатися, які ж підводні камені має реформа медицини в Україні та як професійно її висвітлювати в медіа.

Розпочав захід менеджер проектів Фонду Фрідріха Науманна за Свободу Володимир Олійник. Він розповів про діяльність німецького Фонду та висловив підтримку медійній сфері: «Нашою ключовою позицією є свобода слова це домінуюче поняття ліберальної політики. Також не менш важливим аспектом для Фонду є подолання корупції».

Під час міні-презентації видання Фолькера Вольфа «Журналістика газет і журналів», яке було перекладене та надруковане за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу, Валерій Іванов зазначив: «Книга стане в нагоді регіональним журналістам, адже автор — видатний журналіст, редактор регіональних німецьких медіа, у книжці викладено виключно практичні поради щодо створення матеріалу».

Медіаекспертами виступили провідні фахівці України:
Сергій Чернявський — тренер та консультант для видавництв і профільних організацій в Україні, Білорусії, Казахстані. Член ради директорів Української асоціації видавців періодичної преси;
Євген Гончар — сімейний лікар, експерт медичної групи коаліції громадських організацій Реанімаційного Пакету Реформ (РПР), член Громадської ради при МОЗ України.

Обидва фахівці зійшлися на думці, що при написанні матеріалу на медичну тематику журналістові необхідний належний рівень компетенції. Позаяк питання здоров'я вкрай чутливе для суспільства. Учасникам було надано теоретичні та практичні напрацювання для написання власник текстів.

Редактор радіо «Рось» Черкаської філії Національної суспільної телерадіокомпанії України Іван Лила після дводенного семінару поділився з нами враженнями: «Я дізнався про нові кути подачі, наприклад, як знайти родзинку, яку не висвітлюють інші журналісти. Взагалі, відповідальність на журналіста покладена величезна, якщо він подає недостовірну інформацію — це перш за все клеймо на медіа, яке він представляє».

Масштабний трирічний спільний проект Академії української преси та Фонду Фрідріха Науманна за Свободу (за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини) спрямований на підвищення рівня кваліфікації українських журналістів.

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland
За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right