Медіаграмотність? YES, I CAN!

19.11.2018  

Одна з учасниць тренінгу, який провела Академія української преси за підтримки DW Akademie 16-18 листопада на борту київського арт-готелю «Баккара», розповіла нам історію з професійної практики.

Вона озвучила просту фразу. Фразу, яка повністю виправдовує діяльність всієї команди АУП. «Я проводжу тренінги з 2006 року. І сьогодні, я зрозуміла, що нічого не знала про правильність їх проведення», — сказала вона.

Тож не дивно, адже у нас був просто унікальний тренерський тандем — Тетяна Іванова та Ерік Альбрехт. Вони влаштували мозковий шторм(!) для учасників, шляхом демонстрації унікальних методик, розробок та ідей.

Чого тільки варта гра «Крах корабля», запропонована Тетяною Івановою. Вправа повністю демонструє, що без чітко встановлених цілей, визначених потреб і плану дій, ви не те, що не «попливете» по процесу ведення свого тренінгу, вам і «вижити» не вдасться, без усвідомлення пріоритетів роботи.

В свою чергу, Ерік Альбрехт за допомогою кухонних ножів (так-так) зобразив, наскільки важливо виробити міцний фундамент взаємодії між групою та спікером. При цьому мати вмінням не лише розповідати/навчати, а й вислуховувати/зважати.

Другий модуль для мультиплікаторів посиленої фази тренінгів з медіаграмотності мав назву Інтерактивні інструменти. І знаєте, ми дійшли висновку, що неважливо, з якою метою ви рухаєтеся до своєї цілі, — головне не зупинятися!
Читайте самі:
 «Тези, що характеризують успішного тренера»
«Чому Академія української преси не перестає дивувати»?
«Вухаста муза» та «тренер у ролі тамади».
Трансформація — головний меседж тренінгу

Академія Deutsche Welle є провідною організацією Німеччини для розвитку міжнародних засобів масової інформації. Консультанти і тренери підтримують вільні і незалежні медіа з 1965 року. Організація пропонує міжкультурні та професійні навчальні семінари, програми і стажування для майбутніх журналістів. DW Академія також розробила магістерську програму «Міжнародні Медіа Студії», яка поєднує у собі навчання з розвитку ЗМІ, управління медіа, журналістики та комунікації.

За фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right