Прокачуємо майстерність інтерактивної взаємодії в онлайні. «Будь у тренді: МІГ в онлайн!» 16-18 вересня

04.11.2020  

16-18 вересня 2020 року відбувся  авторський онлайн-тренінг «Будь у тренді: МІГ в онлайн!». Організувала захід Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу. 

Тренерами заходу були Тетяна Іванова, медіаексперта, докторка педагогічних наук, професорка, медіа та бізнес-тренерка, авторка численних підручників, посібників,  монографій, методичних рекомендацій з проблем формування  медіаграмотності та освіти дорослих та Світлана Ізбаш, медіатренерка, кандидатка педагогічних наук, доцентка, дослідниця андрагогічних принципів онлайн-навчання дорослих, розробниця багатьох вправ з медіаграмотності на цифрових онлайн ресурсах.

На сьогодні запит на ринку праці у підготовці тренерів цифрового покоління досить затребуваний. І під час авторського  тренінгу учасники вчилися ефективному оволодінню цифровими компетентностями тренерської діяльності в онлайн форматі, засвоювали нові цифрові тренди навчання в режимі онлайн. Тренери поділилися власними секретами та фішками, знахідками та корисними порадами, які напрацювали самі. Звісно ж дали поради щодо того,  як перекласти звичні для офлайну вправи в онлайн, щоб вони не втратили інтерактивності.

Тренерки коментують етап підготовки власного авторського тренінгу наступним чином: «Під час створення сценарію онлайн-тренінгу ми не обмежувалися викладанням теоретичного матеріалу, а зробили тренінг «живим» і забезпечили максимально високий рівень засвоєння і сприйняття матеріалу учасниками, адаптувавши технологію офлайн навчання в онлайн формат на основі моделі навчання дорослих Девіда Колба, яка передбачала:

  • актуалізацію особистого конкретного досвіду дорослих учнів в аспекті формування навичок онлайн викладання;
  • аналіз тих знань, методів та способів використання онлайн-інструментів, які вже мають учасники;
  • узагальнення висновків до яких дійшли учасники в ході обговорення конкретних вправ;
  • застосування отриманих знань під час виконання запропонованих кейсів з медіаграмотності у середовищі онлайн-платформ.

В результаті нашим колегам вдалося розробити цілу колекцію вправ з медіаграмотності, презентувати їх та за результатами участі отримати сертифікати підвищення кваліфікації!»

Світлана Молчанова, учасниця заходу залишила відгук на своїй сторінці у фейсбуці про ці 3 дні: «Медіатренери Tatyana  Ivanova та Світлана Ізбаш підготували для нас, учасників, цікаву й насичену програму, креативні творчі завдання, детальні методичні інструкції з використання вебсервісів. Щиро дякую!

Так, звісно, ми всі сподіваємося на завершення карантину, але знання методики онлайн-навчання все одно залишиться актуальним».

Можливості онлайн-інструментів майже неосяжні, і неможливо охопити всі тонкощі та нюанси використання функціоналу інструментів. Але ми намагаємося ділитися тими знахідками, які нам вдалося успішно застосувати і які вдало працюють на онлайн-тренінгах з медіаграмотності. Будемо вдячні за взаємний обмін досвідом!

 Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right