Скажи мені – я забуду, покажи мені – я запам'ятаю, але дай мені зробити це разом з тобою – і я зрозумію!

16.03.2017  

16 березня 2017 року за підтримки програми У-Медіа Інтерньюс-Нетворк на базі Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка відбувся тренінг «Інтерактивні форми та методи навчання в процесі викладання курсу «Медіаграмотність». Тренером виступила медіаексперт, доктор педагогічних наук, професор, керуючий партнер Академії української преси Тетяна Іванова

Тетяна Іванова - тренер, медіаексперт, доктор педагогічних наук, професор, керуючий партнер Академії української преси

Показово, що атмосфера тренінгу і його учасників у кожному місті й кожному ВНЗ неповторна. Захід був самобутнім в тому, що на філологічному факультеті цього навчального закладу з 2016 року вже читається спецкурс «Медіаграмотність і медіаосвіта» для магістрів, а це означає, що робота по впровадженню ідей і практик медіаграмотності вже дала свої плоди. І, звичайно ж, це відразу позначається на рівні сприйняття аудиторії, її зацікавленості та рівню активності. Незважаючи на те, що більшість учасників цього тренінгу студенти, їх професійна зрілість і педагогічна спрямованість створювали особливу атмосферу заходу. Добре, коли тренінг дає учасникам знання теорії медіаграмотності та медіаосвіти. Добре, коли ми знаємо про фейки, структуру і сутність медіа, способи і технології їх впливу. Але будучи педагогами, дуже важливо пам'ятати пораду великого Конфуція: «Скажи мені – я забуду, покажи мені – я запам'ятаю, але дай мені зробити це разом з тобою – і я зрозумію!» Безумовно, саме в інтерактиві та майстерності педагога запорука успіху впровадження будь-якої ідеї, зокрема й медіаграмотності.

Після проведення п'ятого тренінгу у Чернігові маємо такі результати:

Проведення цього заходу, а також весь проект з впровадження медіаграмотності в Україні  мали підтримку  американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюс. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Академії української преси та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюс.

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right