Стартував грандіозний проект з медіаграмотності «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» (L2D)

02.02.2018  

1-2 лютого відбувся старт пілотного проекту з інфо-медійної грамотності для середніх шкіл — «Вивчай та розрізняй (L2D)». Реалізацію проекту здійснюватиме  IREX (Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів) спільно з Академією української преси та інтернет-проектом StopFake за підтримки Посольства США та Великої Британії в Україні.

Програма «Вивчай та розрізняй(L2D)» має на меті сформувати в учнів середніх шкіл України навички медіаграмотності, навчити їх критично мислити та відрізняти факти від дезінформації.

Спершу курс випробують у 50-ти школах міста Чернігова, Маріуполя, Тернополя та Дніпра. Вже потім програму «Вивчай та розрізняй (L2D)» впровадять у всіх школах України.

Міністр освіти та науки України  Лілія Гриневич зазначила, що громадянам необхідно вміли критично мислити та розрізняти правду від пропаганди: «Україна опинилась у центрі багатьох викликів. На нас та наших дітей виливається море інформації. І ми з вами не можемо захистити їх від неправдивої інформації. Ситуація стає ще складнішою, враховуючи той факт, що ми живемо в умовах гібридної війни. І для виживання держави дуже важливо, щоб громадяни України розуміли та вміли критично мислити».

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right