Відповідальність за контент — протидія неправдивій інформації

06.10.2020  

5-6 жовтня 2020 року відбувся вебінар «Влогінг. Лайфхаки для інтерв’ю». Організатор — Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу. 

Карантин не підстава для зупинки спілкування. Ми навчилися спілкуватися через соцмережі, відеосервіси та соцмесенджери. Але у влогінгу спілкування легко перетворюється на процес, глядачами якого стають тисячі.

Тренери заходу розповіли про все просто, доступно, наочно і так, що учасники самі все змогли повторити.  

«Ми виступаємо за створення якісного контенту, – зазначив професор, доктор наук, президент АУП Валерій Іванов. – Регулярність публікацій, відповідальність за контент, протидія неправдивій інформації – це те, чого ми хочемо навчити на наших вебінарах».

Для багатьох учасників це була перша спроба власноруч відзняти відеоконтент. Не обійшлося без помилок «новачків»: дублюючі кадри, затягнутий сюжет, відсутність звуку чи неправильний ракурс. 

«Навіть під час самоізоляції та карантину люди мають право на розваги і цікаві історії, - сказав Андрій Юричко - Наше завдання пояснити і навчити, щоб в гонитві за кліками і поширеннями, блогери  дотримувалися журналістських стандартів. В умовах пандемії, великої кількості фейків та недостовірної інформації, альтернативою медіа мають бути блогери, які не відмовляються від функції розваг, але займаються відповідальним інформуванням».

Як визначитися з темою, знайти героя та організувати інтерв’ю, як задавати запитання, які вони бувають і як використовувати відповіді на них, а також, що робити, якщо все пішло не так - про це та не лише говорили на вебінарі «Влогінг. Лайфхаки для інтерв’ю».

Академія української преси (АУП) сприяє критичному споживанню медіа, дотриманню стандартів журналістики, навчає основам медіаграмотності вчителів, дітей та дорослих.

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right