Вільний, самодостатній, критично мислячий = медіаграмотний!

13.12.2018  

Фінішували ми у Тернополі 5-7 грудня. Тренінги для тренерів з медіаграмотності у 2018 році проведені. Учасників, що будуть задіяні у проекті відібрано. 

У Тернополі Академія української преси за підтримки DW Akademie долучили ще 22-а мультиплікатора. Тепер їх професійній досвід підкріплений знаннями з медіаграмотності. 

Три насичені дні були присвячені: журналістським стандартам від медіатренера, журналіста, викладача Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Андрія Юричка, фактчекінгу від головред проекту «Без брехні» Олександра Гороховського та інтерактивним формам, методикам тренерської майстерності від медіаексперта, доктора педагогічних наук, професора, керуючого партнера Академії української преси Тетяни Іванової. Ми залишили величезний слід, в нагороду аудиторії за бажання споживати якісний медіаконтент.

Ведучий тренер проекту Тетяна Іванова, дуже тонко підмітила у пості на Фейсбуці, що ми відкрили двері для майбутніх «медіа-чарівників» у власній медіаграмотній «школі Гоґвортс»

«Нам треба було в найкоротший термін опанувати методики інтерактивного навчання і технології проведення тренінгу з медіаграмотності. Програма навчання дуже насичена, виклики перед учасниками стоять ще більш амбіційні. Але впевнена, у нас все вийде. Адже «магія» полягає в тому, щоб якомога більше людей в нашій країні стали вільними, критично мислячими і самодостатніми, а значить — медіаграмотними. Успіхів нам!», — зауважила експерт.

Ну що ж, Академія української преси продовжує сприяти критичному споживанню медіа українським суспільством. Хтозна, можливо, зовсім скоро прийдете до нас і ви. Чарівну паличку маєте?

Академія Deutsche Welle є провідною організацією Німеччини для розвитку міжнародних засобів масової інформації. Консультанти і тренери підтримують вільні і незалежні медіа з 1965 року. Організація пропонує міжкультурні та професійні навчальні семінари, програми і стажування для майбутніх журналістів. DW Академія також розробила магістерську програму «Міжнародні Медіа Студії», яка поєднує у собі навчання з розвитку ЗМІ, управління медіа, журналістики та комунікації.

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right