Як писати про здоров'я

13.08.2018  

10-11 серпня у Полтаві відбувся семінар «Як зрозуміло писати про медичну реформу». Організаторами є Академія української преси спільно з Національною спілкою журналістів України за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу  при фінансуванні Міністерства закордонних справ Німеччини.

Стандартами якісної роботи журналіста з учасниками заходу поділилися провідні медіафахівці.

Президент Академії української преси Валерій Іванов зауважив, чому саме медична реформа вимагає до себе особливого ставлення: «Медицина — складна наука, медичне середовище досить закрите та не налаштоване на відвертість.  Джерела інформації вимагають серйозного аналізу, в тому числі, за допомогою залучених експертів-фахівців з конкретної медичної сфери, вже не кажучи про емоції героїв — пацієнтів».

В ході дискусійного блоку медіатренер, викладач Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Андрій Юричко зазначив, що матеріали на дану тему не має викривляти реальність: «Переплутані прізвища, назви лікарських засобів або навіть матеріали, отримані під час різних інтерв`ю у різних фахівців — це безвідповідальна байдужість до своєї професії».

Увагу на відповідальне зображення медичного питання, також, зосередив сімейний лікар, експерт медичної групи коаліції громадських організацій Реанімаційного Пакету Реформ (РПР), член Громадської ради при МОЗ України Євгеній Гончар, він сказав: «Підготовка матеріалів на медичну тематику передбачає не тільки роботу зі специфічними джерелами інформації, як, наприклад, первинна медична документація пацієнта — конкретного героя матеріалу, але й необхідність описувати події і явища, або стани, які вимагають чималих спеціальних знань». 

Учасник заходу, журналіст інформаційного порталу «KRIVBASS.CITY» Андрій Барулін зазначив, що саме медична реформа є досить болісною та актуальною темою для усіх регіонів України: «Як користуватися медичними послугами, на які зміни очікувати та інша низка питань дуже цікавлять  читачів. Для мене заходи АУП завжди інформаційне свято. Це завжди можливість доступно почерпнути для себе нові знання, підвищити компетенцію, поспілкуватися з колегами з інших міст». 

 Масштабний трирічний спільний проект Академії української преси та Фонду Фрідріха Науманна за Свободу (за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини) спрямований на підвищення рівня кваліфікації українських журналістів.

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right