MediaAdapt від АУП. Інфопростір формує тебе, а ти формуєш країну!

18.03.2024  

Минулий тиждень для студентів Інституту мистецтв Луганського національного університету імені Тараса Шевченко завершився тренінгом від АУП «MediaAdapt: глибинний погляд на інформаційний світ».

14-15 березня 2024 року дводенний тренінг з покращення навичок медіаграмотності став для його учасників потужним, а для декого і першим кроком на шляху усвідомлення своєї власної поведінки в сучасному медіапросторі. Просторі, який феноменально не просто ззовні впливає щохвилини на наше повсякденне життя, але й здатний перетворити його внутрішню структуру.

Важливо відмітити, що навчальний заклад є переміщеним. І переважна більшість тих, хто в ньому навчається та працює, це ті, хто з початком  війни вимушено покинули свою рідну Луганщину та переїхали до гостинної Полтави.

Учасники — студенти творчих спеціальностей, майбутні музиканти, хореографи, художники та медійники. Вони особистості креативні та емоційні, тому не випадково, багато говорили про таку функцію медіа, як керування емоціями. 

Інтерактивні вправи, обговорення, обмін своїми інсайтами та прикладами, все сприяло тому, що наприкінці тренінгу учасники змогли розробити свої важливі правила медіагігієни, а ще й вигадати декілька слоганів. Один з них звучить так: «Інфопростір формує тебе, а ти формуєш країну! Будь відповідальним за майбутнє!».

Дякуємо тренерам проєкту: Олені Бурім, медіапедагогині, сертифікованій тренерці з медіаграмотності та Андрію Кінашу, тренеру з медіаграмотності, громадянської освіти, освіти з прав людини та гендерної рівності, психологу ГО «МАРТ». 

Експерти показали систему загальних знань, що дозволяють побачити світ значно ширше, ніж зазвичай це видно на перший погляд. 

 

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right