«STOPманіпулятор» — сказали студенти з Луцька під час дводенного тренінгу

18.03.2024  

Хитрощам та обману у цифровому світі — ні!

Критичному аналізу всього почутого — так! 

У грі «Медіаграмотна мафія» — перемога за правдою! 

Маніпулятору — рішуче «STOP»!

 Це короткі інсайди тренінгу, де Академія української преси разом з Фондом Фрідріха Науманна за Свободу намагалися поставити крапку на маніпуляціях і фейках, які заполонили наш інформаційний простір.

Валерій Іванов, президент АУП відзначив, що створюючи навчальну програму «STOPманіпулятор», АУП спеціально орієнтувалася на молодого споживача: «У молоді набагато більше інформаційних спокус. І щоб вберегти власні ресурси потрібно знати техніки протиборства. Медійного, звичайно».

Усі небайдужі студенти-журналісти та викладачі Луцького національного технічного університету, що навчилися помічати навколо море хитрощів та обману, долучилися до нашого тренінгу «STOPманіпулятор», що відбувся у Луцьку 14-15 березня 2024 року.

Юлія Кулик, координаторка проєктів АУП відзначила, що: «Маніпулятору потрібен виключно ваш ресурс — моральний, матеріальний, інтелектуальний, або всі разом. І щоб мати змогу протистояти маніпулятору, важливо дуже добре знати себе та свої реакції»

Експерти поділились знаннями про актуальні тренди в мережі та методи виявлення маніпуляцій, наголошуючи на важливості внутрішньої роботи над собою для стійкості перед дезінформаційними впливами. 

«Сьогодні пропагандисти добре знаються на психології людей і сучасна пропаганда це вже давно не типові радянські листівки, це набагато глибше явище. Щоб протистояти їй, мало лише знати, що така пропаганда існує, важливо постійно вдосконалювати навички критичного оцінювання інформації та усвідомлювати їх важливість в епоху інформаційної війни», зазначив Максим Запорожченко, менеджер медіаосвітніх програм АУП, завідувач центру цифрової освіти та медіакультури Миколаївського ОІППО. 

Щиро сподіваємося, що цей захід став важливим кроком у боротьбі за чистоту інформаційного простору та зміцнення медійної грамотності серед української молоді. До зустрічі у Черкасах, вже зовсім скоро! 

 

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right