Освітня реформа: вміле висвітлення та компетентна подача

25.06.2018  

Семінар, присвячений темі кваліфікованого висвітлення реформи освіти в медіа, відбувся 21-22 червня у Херсоні. Захід організувала Академія української преси спільно з Національною спілкою журналістів України за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу за фінансуванням Міністерства закордонних справ Німеччини.

Медіаексперти разом з учасниками з'ясували як зрозуміло писати про реформу освіти. Прояснили нюанси методології збору та обробки інформації для сприяння поінформованості аудиторії. Пояснили головні засади освітньої політика в Україні та роль комунікації у реформі.

Структуру медійного супроводу освітньої реформи розтлумачив президент Академії українського преси Валерій Іванов. Пояснюючи специфіку загальнонаціональних і локальних медіа в контексті освітньої тематики, експерт звернув увагу на їхню практичну реалізацію. «Зображуючи специфіку реформи освіти, журналісту потрібно враховувати потреби цільової аудиторії. При цьому демонструючи переваги або недоліки змін та нововведень», — сказав експерт.

Валерій Іванов

Іванна Коберник

Роботу з практичними кейсами провела радниця міністра освіти України Іванна Коберник. Також вона приділила вагому увагу перспективі та можливостям Нової української школи: на що слід очікувати дітям, батькам та суспільству загалом. «Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки у 2018 р. Головна мета – створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті».

Андрій Юричко, Іванна Коберник

Поради, як зберегти баланс між оперативністю, цікавістю та професійністю під час фахової діяльності роз'яснив медіатренер та журналіст, кандидат філологічних наук, викладач Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка Андрій Юричко. «Журналісту дуже важливо вміти побачити новину за поступовими і, на перший погляд, непомітними, несуттєвими змінами», підкреслив він.

Масштабний трирічний спільний проект Академії української преси та Фонду Фрідріха Науманна за Свободу (за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини) спрямований на підвищення рівня кваліфікації українських журналістів.

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right